FamousFaces

Helen Hunt remek filmje, amiket érdemes megnézni

helen_hunt.png

Helen Hunt 1963. június 15-én látta meg a napvilágot Los Angelesben Gordon és Jane Hunt szülők gyermekeként. Apja rendező volt, így már 1969-ben elhatározta, hogy színésznő lesz. 1972-ben már színitanulmányokat folytatott. Első jelentős filmszerepe az Előre a múltba című alkotásban volt 1986-ban, ahol partnerei Nicolas Cage és Kathleen Turner voltak.

Az 1992-ben bemutatott Tánc a vízben című film hozta meg neki az ismertséget. Ezt követően olyan sikeres mozikban tűnt fel, mint például a Twister (1996), Lesz ez még így se! (1997). Az alábbi összeállításban felsoroltuk azokat a filmeket, amelyek a legjobban tetszettek nekünk a színésznőtől.

A kezelés (2012)
A huszadik század egyik legnagyobb költője, Mark O’Brien (John Hawkes) gyermekbénulásban szenvedett. Gyakorlatilag egész életét mozdulatlanul, ágyhoz kötve kellett élnie. Betegsége sok mindentől megfosztotta, így például szüzességét sem tudta elveszíteni harminchat éves korára sem. Úgy dönt, ezt az élményt egy szexuálterapeuta (Helen Hunt) segítségével dolgozza fel. A kezelések mindkettejük életében sorsfordító változásokat indítanak el.

Tudtad-e?
Ben Lewin nagy sikerű filmje laza kapcsolatban áll Mark O’Brian „On Seeing a Sex Surrogate” című, 1990. májusi The Sun Magazine-ben megjelent cikkével és memoárjával.

helen_hunt_1.png

Mi kell a nőnek? (2000)
Az igazi macsót nem csak a nők rajonganak, a férfiak is felnéznek rá. Hódító, könnyed, felelőtlen és gazdag – Nick Marshall a (férfi)világ uralkodója. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ők csavarja őket, egyáltalán nem érdekli. Míg be nem üt a mennykő. Szó szerint. Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást, és a baleset különös következményeként gondolatolvasóvá válik: de csak a női agyak mélyére lát. Az eleinte kétségbeesett férfi hamarosan rájön, milyen jól jön az extra segítség, hiszen éppen kezd rosszra fordulni a dolgok körülötte. Ahelyett, hogy előléptetnék, új főnököt kap. Egy nőt! Szerencsére a bosszúszomjas férfinak nincs titka a nagy ellenség előtt...

Tudtad-e?
A film eredeti címe Női agy lett volna; egy mozimagazinban volt egy nagy összeállítás arról, milyen filmek várhatók a következő hónapokban, s ott ezzel a címmel szerepelt. Viszont úgy látszik, a hazai forgalmazó a film alkotóival egyetértve úgy döntött, hogy az új angol cím szó szerinti fordításával változtatja meg a címet.

helen_hunt_2.png

Látlak (2019)
A feleség megcsalása beárnyékolja a Harper család mindennapjait. A férj, Greg nyomozó, aki egy fiatal fiú eltűnése ügyében nyomoz. Miközben a munkáját végzi, próbálja rendezni kapcsolatát a feleségével. Jackie is mindent megtesz annak érdekében, hogy feledtesse a hibáját, azonban úgy tűnik, hogy a bűntudat lassan kezdi átitatni az agyát, amikor furcsa jelenségeket tapasztal a házukban. Ahogy a különös események egyre gyakoribbak lesznek, a megmagyarázhatatlan gonosz már Greg és Jackie kisfiát is fenyegeti.

A bejegyzés trackback címe:

https://famousfaces.blog.hu/api/trackback/id/tr5618413769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

Elrejtés
Advertise here
süti beállítások módosítása