FamousFaces

Mark Hamillnek köszönhetően végre megtudtuk hogyan készült az eredeti fénykard

Melyik elkötelezett Star Wars rajongó ne vágyna arra, hogy saját fénykardot készítsen?

mark_hamillnek_koszonhetoen_vegre_megtudtuk_hogyan_keszult_az_eredeti_fenykard.png

Valószínűleg sokan elgondolkodtak már azon, miből is készült a klasszikus trilógiában szereplő híres fegyver, amelyet Anakin, fia Luke Skywalker, és legutóbb Rey használt.

Mielőtt bárki azon kezdene aggódni, hogyan szerezhetne be különböző fókuszlencséket és kristályokat, szeretnénk megnyugtatni, hogy a dolog nem ilyen bonyolult.

George Lucas az Egy új remény című film készítésekor arra törekedett, hogy a díszletelemeket minél ötletesebben és költséghatékonyabban oldja meg.

Ez az elv a fénykardokra is kiterjedt. Mark Hamill egy Twitter-bejegyzésben elárulta, miből készült minden idők egyik legmenőbb fegyvere.

mark_hamillnek_koszonhetoen_vegre_megtudtuk_hogyan_keszult_az_eredeti_fenykard_1.png

A fénykard markolata valójában egy 1940-es években gyártott Graflex középformátumú filmes fényképezőgép vakujának markolata.

Ilyen fényképezőgépeket régen főként újságírók használtak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://famousfaces.blog.hu/api/trackback/id/tr4418413761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2024.05.26. 23:37:59

Ember ! - senkinek nem a markolattal volt baja, aki csinálni akarta. Akkor írj, ha a fény-sugárra van használható megoldásod ! A hanghatás ezután már pite .

 

Elrejtés
Advertise here
süti beállítások módosítása