FamousFaces

Jeff Goldblum

jeff_goldblum.png

A Jurassic Park egy 1993-ban bemutatott fantasztikus kalandfilm, melyet Steven Spielberg rendezett Michael Crichton azonos című regénye alapján.

A történet középpontjában Isla Nublar kitalált szigete áll, ahol a multimilliomos John Hammond (Richard Attenborough) és cégének genetikusai klónozott dinoszauruszokkal teli élményparkot hoznak létre. Hammond meghív három tudóst (Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum alakításában), hogy a megnyitás előtt megtekintsék a létesítményt.

Egy szabotázs miatt az őskori lények elszabadulnak, így a technikusoknak és a látogatóknak menekülniük kell. Malcolm, a tehetséges matematikus, aki a káoszelmélet szakértője,

Goldblum egyik legismertebb karakterévé vált, és a populáris kultúra számos formájában megjelenik. A karakter híres mondata, „Az élet utat tör magának”, a Goldblum és a Jurassic Park franchise szinonimájává vált, és Malcolmot a franchise legtöbbet szereplő karakterének tartják.A film bemutatása idején több mint 914 millió dolláros bevételt ért el, ami akkoriban a legsikeresebb mozifilmmé tette, és még ma is előkelő helyet foglal el sokak toplistáján. A Jurassic Park később franchise-á nőtte ki magát, összesen hat filmmel és egy animációs sorozattal büszkélkedhet.

jeff_goldblum_1.png

Jeff Goldblum egy ideig színészetet tanított az észak-hollywoodi Playhouse West-ben Robert Carnegie-val. Néhány társulat tagjával készítette és rendezte a Little Surprises című rövidfilmet, amit 1996-ban Oscar-díjra jelöltek.

Az 1986-os A légy című film hozta meg számára a nagy sikert. Számos filmben szerepelt a Jurassic Park előtt, de kétségtelen, hogy ez a film hozta meg számára a világhírnevet. Nem volt kérdés, hogy a Jurassic Park második részében, Az elveszett világban is szerepeljen.

Azóta olyan projektekben láthattuk, mint A függetlenség napja 1-2, Édes vízi élet, A galaxis őrzői vol. 2., Thor: Ragnarök, és újra feltűnt a Jurassic World: Bukott birodalom és a Jurassic World: Világuralom című filmekben.

Első feleségét, Patricia Gault-ot 1980-ban vette el, és 1985-ben együtt játszottak a Silverado című filmben, de 1986-ban elváltak. Második feleségével, Geena Davis-szel az 1986-os.

jeff_goldblum_2.png

A légy forgatásán jött össze, és 1987-ben házasodtak meg, de 1990-ben elváltak. Geena-val három filmben szerepeltek együtt: Transylvania 6-5000 (1985), A légy (1986), és A földi lányok csábítóak (1988).

A most 71 éves színész két válás után ismét rátalált a boldogságra, és 2014-ben feleségül vette a most 41 éves kanadai színésznőt és táncosnőt, Emilie Livingston-t, akivel azóta boldogan élnek két közös gyermekükkel. A kis Charlie 2015-ben, River pedig 2017-ben született.

A bejegyzés trackback címe:

https://famousfaces.blog.hu/api/trackback/id/tr9118414195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2024.05.28. 23:25:11

És tegyük hozzá: Sikeres zenés a Mildred Snitzer nevű zenekarával, pl.: www.youtube.com/watch?v=3ipXA9lJzc0

 

Elrejtés
Advertise here
süti beállítások módosítása