Vera Farmiga Az Ukrán Származású Amerikai Filmsztár

 

vera_farmiga_az_ukran_szarmazasu_amerikai_filmsztar.pngVera Ann Farmiga, az ukrán származású amerikai színésznő és filmrendező, pályafutását a színpadon kezdte, majd gyorsan hódította meg a filmvilágot. Számos kiemelkedő alakításával és sokoldalúságával kitűnt a Hollywoodi életben.

Farmiga 1973-ban született Cliftonban, New Jerseyben, és hat testvérével együtt nőtt fel. Pályafutása a 90-es évek végén indult, amikor debütált a Broadway-n a "Szembesítés" című színdarab feldolgozásában.

vera_farmiga_1.png

Az első filmes áttörését a "Down to the Bone" című független film hozta meg neki, amelyért számos elismerést és díjat kapott. Ezt követően olyan nagy sikerű filmekben szerepelt, mint a "The Departed" és a "Up in the Air", melyekért további díjakat zsebelt be.

Színészi tehetségének elismeréseként többször is jelölték különböző díjakra, és 2010-ben a British Independent Film Awards-on "Legjobb színésznő" kategóriában nyert.

vera_farmiga.png

A színészet mellett Farmiga rendezőként és producerként is aktív. Egyik legismertebb rendezése a "Higher Ground" című film, amelyben maga is főszerepet játszott.

Magánéletében is sikeres, 2008-ban házasodott össze Renn Hawkey-vel, akivel boldog családi életet élnek. Korábbi házassága Sebastian Roché-vel volt, mely 2004-ben ért véget.

vera-farmiga_xx.png

Vera Farmiga nemcsak tehetségéről és sokoldalúságáról ismert, hanem az ukrán származásának büszke hordozójaként is, ami inspirációt ad karrierjéhez és életéhez egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://famousfaces.blog.hu/api/trackback/id/tr2818385463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása